top of page

Ξόρκια από Λάσπη, Ένα ανοιχτό εργαστήρι κατασκευής φυλαχτών

Για να ξορκίσουμε το κακό που υπήρχε στο λόφο Στρέφη δημιουργήσαμε ένα ανοιχτό εργαστήρι κατασκευής φυλαχτών από πηλό και από φυσικά υλικά του λόφου.

Η πρόσφατη ιστορία του Στρέφη με τους επενδυτές και την κατοχή από μπάτσους μας έκανε να μην αισθανόμαστε πλέον ελευθέρα στον λόφο. Αναρωτηθήκαμε πως θα μπορέσουμε να ξανά-αισθανθούμε τον λόφο στέκι μας. Σε μια προσπάθεια να αλλάξουμε την ατμόσφαιρα, φτιάξαμε ένα ανοικτό καλλιτεχνικό εργαστήρι δημιουργίας φυλαχτών.

Με υλικά που ανακυκλώσαμε από τα σκουπίδια φτιάξαμε έναν στούντιο "καβάτζα". Για υλικά μαζέψαμε χώμα από τον λόφο διαλέξαμε το καλύτερο το σπάσαμε, το κοσκινίσαμε και φτιάξαμε πηλό μαζέψαμε και καρπούς, σπόρους ξύλα, κοκάλα και φύλλα. Εκεί όλα μαζί κάναμε λίγα μαγικά και φτιάξαμε φυλαχτά . Το κάθε άτομο μετά πήρε το φυλαχτό του και το τοποθέτησε σε ένα σημείο του λόφου.

Τα φυλαχτά έμειναν εκεί στο λόφο μαζί με τις χελώνες, επαναφορτίζοντας τον με καλές ευχές. Ο Στρέφης φοράει τα φυλαχτά μέχρι να επιστρέψουν ξανά στη γη του, ίσως είναι ακόμη εκεί ίσως και όχι.

bottom of page